Med PALOMAT In-line är det möjligt att uppnå en effektivare, mer ekonomisk och pålitligare produktionslinje - och därmed öka företagets lönsamhet.

Kontakta oss idag på Palomat-In-Line@svelog.se för info och förslag. Telefon: 08 – 504 900 42 

PALOMAT® AGV

Effektiv pallhantering i kombination förarlös truck.  PALOMAT® AGV

Förarlösa truckar och PALOMAT® AGV-pallmagasin är ett perfekt par när det gäller att automatisera och effektivisera flödet av pallar. PALOMAT® AGV är ett ergonomiskt hjälpmedel som staplar och plockar tomma pallar individuellt på golvnivå, helt automatiskt.

PALOMAT® levereras med gränssnitt för extern utrustning, vilket gör det möjligt att kommunicera mellan PALOMAT® och AGV. Således kan de två kommunicera oberoende och upprätthålla ett konstant och effektivt flöde av pallar till och från produktionslinjen.

PALOMAT® AGV garanterar samtidigt enhetlig dockning och optimerar därigenom arbetsflödet på förarhanteraren. PALOMAT® är alltid redo att antingen leverera (destack) en pall eller ta (stapla) en pall från AGV:n på en jämn golvnivå. Och om PALOMAT® är tom eller full, kommer den att signalera AGV:n, som automatiskt ser till att PALOMAT® är fylld eller tömd.

Varför PALOMAT®AGV?
Levereras med AGV-gränssnittet med 24VDC I / O-signaler för extern utrustning.
Säkerställer en enhetlig dockning - alltid stapla och plocka på golvnivå.
Levereras med eller utan programvara (ett komplett program inom PLC).
Erbjuder både en 100% elektrisk (Greenline) och en pneumatisk version (Flexomatic).

Vår egen AGV är skräddarsydd för hantering av tompallar i Palomat och väldigt användarvänlig både för konfiruration och löpande.
PALOMAT®AGV kommunicerar givetvis också med alla andratyper av AGV.
Levereras med fullständig dokumentation på svenska.
Enkel installation.
Pallmagasinet Palomat är ett standardpallmagasin men har många möjligheter när det gäller typer av pallar och storlekar. Kundspecifika lösningar kan erbjudas.

Som ett alternativ kan PALOMAT ändras för att möjliggöra pallhantering i kalla miljöer ner till -25 ° C.

Maila PalomatAGV@svelog.se för mer information.

Vill du veta mer om AGV Global så maila på AGV-Global@svelog.se

PALOMAT® AMR

Världens största leverantör av pallmagasin är återigen i framkant inom teknisk innovation. PALOMAT® har levererat 12 000 pallmagasin och fortsätter att utveckla och leda marknaden. Den nya uppfinningen heter PALOMAT® AMR, och det är en version av PALOMAT®-pallmagasin designad för en mobil robot från Mobile Industrial Robots ( MIR).

Här kommunicerar en mobilrobot från MiR med PALOMAT® AMR pallmagasin, som fungerar som en pallbuffert och dockningsstation. Detta säkerställer ett starkt flöde i en logistikkedja, eftersom med mobila robotar kan tomma pallar alltid staplas eller plockas upp i PALOMAT® AMR, som har lärt sig robotspråk.


 

Ett svar på marknadens behov

I mars 2018 lanserade PALOMAT® PALOMAT® AGV och det välkomnades av marknaden. Samtidigt uttryckte logistikfolk ett nytt behov. Återförsäljare av olika automatiska mobilrobotar, även kallad AMR - Autonoma Mobile Robots - begärde en PALOMAT® AMR som en naturlig efterföljare till PALOMAT® AGV.

”Vi lyssnade på marknaden och beslutade 2019 att börja samarbeta med världens ledande tillverkare av mobila robotar, Mobile Industrial Robots. Tack vare en mycket konstruktiv process kan vi nu erbjuda MiRs återförsäljare en lösning för full automatisering av pallhantering. Det är meningsfullt i en bransch med flaskhalsproblem, ”konstaterar Majbritt Svane, Area Manager, PALOMAT®.

Den nya uppfinningen kommer att finnas tillgänglig via PALOMAT®: s representant i Sverige:

Svenska Miljö Logistikwww.palomat.nu 08-504 900 42 för mer info PalomatMir@svelog.se

”När vi ser möjligheter för våra slutanvändare att dra nytta av våra mobila robotar är vi naturligtvis beredda att ta en titt. Med PALOMAT® AMR kan våra återförsäljare, tillsammans med PALOMAT®, erbjuda en lösning med robotarna MiR500 och MiR1000 som optimerar hanteringen av tomma pallar på alla fabriksgolv. På detta sätt passar PALOMAT® AMR perfekt med vår strategi att vara den mest öppna plattformen inom mobila robotar, ”säger Frederik Spangtoft Poulsen, produktchef på Mobile Industrial Robots.

Gemensamt för PALOMAT® och MiR är att de två danska tekniktillverkarna båda är vana vid att hantera ett globalt distributionsnät.

”Vi måste kunna göra detta om en PALOMAT® behöver service, oavsett om det är i Argentina eller Australien,”, påpekar Majbritt Svane från PALOMAT® och tillägger att PALOMAT® också är positiv till att samarbeta med andra AMR-tillverkare så länge service- och ambitionsnivåerna matchar PALOMAT: s höga standarder.

 

Helautomatisk lösning frigör resurser

Med PALOMAT® AMR-lösningen kan en logistikansvarig frigöra resurser som spenderas på manuell logistik, lyfta pallar och fördela dem till andra viktigare uppgifter i ett produktions- eller logistikcenter. Uppfinningen skapar således både högre produktivitet och en hälsosammare arbetsmiljö; det minskar eller eliminerar truckkörning och förhindrar ryggskador, klämda fingrar eller fötter. En studie har visat att endast i Tyskland inträffar cirka 40 arbetsolyckor varje dag med truckar och pallbilar, och enligt ESAW (European Statistics on Accidents at Work) har cirka 10% av alla skador orsakade av truckar allvarliga konsekvenser för de inblandade. PALOMAT® AMR säkerställer att det är ett jämnt flöde och att produktionsområdena kontinuerligt hålls tomma, även när de anställda har sina välförtjänta raster.

 

12-18 månaders återbetalningsperiod

Som regel kan mobila robotar bara hämta en pall åt gången, och de inte kan hämta pallar på golvnivå, men med en helautomatisk pallmagasin kan en mobil robot hämta och leverera alla pallar som behövs utan att anställda blir involverade eller fysiskt belastade. Det kan finnas 15 pallar i en PALOMAT® AMR, och automatisering garanterar enhetlig pallhantering.

Återbetalningsperioden för PALOMAT® AMR beräknas till 12-18 månader.

Det ursprungliga PALOMAT® pallmagasinet uppfanns långt innan mobila robotar var verklighet. Det är dansktillverkad och såg dagens ljus första gången 1992. Idag används PALOMAT®  inom tillverkningsindustrin, inklusive inom läkemedels- och livsmedelsindustrin, liksom inom logistikindustrin. I Sverige finns användare som bl.a. Arken Zoo huvudlager i Eskilstuna, Hagab Industri AB, ABB, Fristad Plast AB, Craft of Scandinavia AB, IKEA Centers, Kosta Köpmanhus AB, TYRI Sweden AB,  Bruzaholm AB, Hallins Produktion AB som använder PALOMAT® för att stärka arbetsflödet och arbetsmiljön.


PALOMAT Dubbeldjup 2 x 15 pallar

Maila PalomatDubbedjup@svelog.se för mer info!

Stapling och plockning av 1 + 1 tompall.
PALOMAT Dubbeldjup

Kräver endast en 230 V.

Användaren lägger in eller tar bort pallarna med hjälp av pallvagn eller gaffeltruck. All pallhantering utförs på golvnivå. PALOMAT Dubbeldjup upptäcker pallarna via fotosensorer, varefter de automatiskt staplas eller ställs ner, 1 + 1 pall, två i en linje.

Plockning: Två staplar med högst 15 pallar sätts in i Palomaten, varefter pallarna automatiskt ställs ner 1 + 1, två i en linje.

Stapling: Pallarna körs in 1 + 1 pall, två i en linje i Palomaten, varefter pallarna automatiskt staplas till högst 2x15 pallar. De två staplarna kan därefter avlägsnas.

PALOMAT® Adjustable

Med pallmagasinet PALOMAT® Adjustable - som ingår i vår Stand Alone-linje - kan du hantera 1200x800 mm och 1200x1000 mm pallar i en och samma enhet. Växlingen mellan de två pallstorlekarna tar ungefär 5 sekunder - ett lätt tryck på en knapp plus en manuell flyttning av pallmagasins vänstra sida, som därefter kommer att justeras.

Du sätter in eller tar bort pallarna med hjälp av en pallvagn, en elektrisk staplare eller en truck. All hantering utförs på golvnivå. PALOMAT® Adjustable läser av pallarna via fotosensorer, varefter de helt automatiskt staplas eller tas ut en efter en.

Vid val av uttagning placeras en stapel med högst 15 pallar i PALOMAT®, varefter pallarna är helt automatiska kan tas ut en efter en. Vid val av stapling placeras pallarna en efter en, varefter pallarna är helt automatiska staplade till högst 15 pallar. Hela stapeln kan sedan avlägsnas.

PALOMAT® Justerbar är helt automatisk och manövreras endast manuellt med hjälp av pekskärmen när det måste ändras mellan stapling och uttag eller vice versa. Palomat Adjustable är tryckluftsdriven.

För mer information och priser maila direkt på 

PalomatAdjustable@svelog.se

Palomat Greenline 15 pallar Stainless Steel

Där det krävs utrustning i stainless steel i vissa miljöer som livsmedelstillverkning, medicintillverkning osv. så passar Palomat Stainless Steel mycket bra.

Kontakta oss på PalomatStainless@svelog.se för mer information.

Palomat pallmått

Har du pallar i annorlunda storlek, fyll i här så återkommer vi med förslag.

Telefon: 08 – 504 900 42